گارفیلد به همین دلیل پرایس را پدر علمسنجی میداند. پرایس نظریه «چرخه سودمندی تجمعی»(1976) را ابداع نمود. این نظریه بر اصل موفقیت، موفقیت میآورد استوار است. بر اساس این نظریه پژوهشگران معروف و مشهور نسبت به دیگران از استناد بالاتری در حوزه بروندادهای علمی برخوردار خواهند بود. همچنین مقالاتی که چند بار استناد دریافت کردهاند از شانس بیشتر برای دریافت استنادهای بیشتر بهرهمند هستند.
مرتون (1968) مقالهای را با عنوان «اثر متیو در علم» در مجله ساینس نگاشت. وی در اثر متیو بیان داشته که برخی از دانشمندان و پژوهشگران مشهور در مقایسه با دانشمندان و پژوهشگران ناشناخته اعتبار و شهرتی بیشتر کسب میکنند.
تاسیس ISI
یوجین گارفیلد در 1960 موسسه اطلاعات علمی (ISI) را بنیان نهاد و نمایه استنادی علوم را منتشر نمود. او در دهه 1990 علاوه بر نمایه استنادی علوم – گسترش یافته دو پایگاه استنادی «نمایه استنادی علوم اجتماعی» و «نمایه استنادی علوم انسانی و هنر» را منتشر و پایگاه وب آو ساینس WOS راهاندازی نمود. وی در سال 1992 موسسه اطلاعات علمی را به «تامسون رویترز» واگذار نمود. گارفیلد ضریب تاثیر را برای رتبه بندی نشریات و نرم افزار هیست سایت را جهت ترسیم نقشههای تاریخی جنبههای تولیدات علمی و مصور سازی آن ابداع نمود. به همین دلیل صاحبنظران حوزه مصورسازی علم او را «پدر مصورسازی علم» لقب دادهاند.
بدون دیدگاه