مرکب چاپ افست

انواع مرکب چاپ افست (لیتوگرافی) برای چاپ روی سطوح صاف فرموله می­شوند، از روی لوح ­های چاپی که نه سطوح تصویری برآمده و نه گود دارند. چاپ افست (لیتوگرافی) تنها فرآیند چاپی است که در آن مواد شیمیایی و دارویی نقش اصلی را ایفا می کند.

مرکب چاپ افست چه ویژگی هایی باید داشته باشد!؟

در سیستم ­های افست، مرکب باید از زینک بر روی لاستیک سیلندر(بلانکت) و سپس برروی کاغذ منتقل گردد. در طی این انتقال، ضخامت آن کاهش می یابد؛ بنابر این مرکب باید از قدرت رنگ­دهی بالایی برخوردار باشد. این قدرت رنگ­دهی توسط رنگ­دانه تأمین می­شود، پس هرچه مقدار رنگ­دانه داخل مرکب بیشتر باشد، قدرت رنگ­دهی لایه نهایی مرکب که بر روی کاغذ منتقل می­شود بیشتر است و نیز باید دارای خاصیت سیال باشد بنابراین باید مقداری مایع سیال در مرکب موجود باشد تا رنگ­دانه­ها در آن حرکت کنند. این مایع باید از مواد روغنی جلادار باشد و هیچ یک از اجزای مرکب (رنگ­دانه و یا سیال) نباید با محلول حوضچه مخلوط شوند. این یکی از مهم­ترین ویژگی­های مرکب افست است. این خاصیت سبب می­شود هنگامی که مرکب بر روی زینک منتقل می­گردد، به نواحی چاپ شونده­ی خشک بچسبد و به نواحی چاپ نشونده نفوذ نکند.

جوهر افست

 

غلظت مرکب

مرکب چاپ افست باید از غلظت بالای رنگینی برخوردار باشد و نباید با آب مخلوط شود. افزایش دمای محیط و نیز هم زدن مرکب در اثر چرخش  نوردهای ماشین چاپ افست غلظت مرکب را کاهش می دهد.

هرچه خاصیت چسبندگی مرکب بیشتر باشد، دارای مقاومت بالای تقسیم شدن است و تقسیم آن توسط نوردها مشکل­تر است. مرکب­های چاپ افست را مرکب خمیری نیز می­نامند.

مرکب لیتوگرافی

 

تاثیر دما بر مرکب

افزایش دما باعث کاهش غلظت وچسبندگی می­شود، اما هم­زدن غلظت را کاهش و چسبندگی را افزایش می­دهد.

در چاپ رنگی، چهار رنگ مرکب مورد استفاده قرار می­گیرد(زرد، قرمز، آبی، سیاه) که به آنها رنگ­های اصلی می­گویند. برای انتقال صحیح رنگ­ها، اولین مرکب دارای بالاترین چسبندگی و آخرین، دارای کمترین چسبندگی می­باشد. مرکب­ساز باید از نوبت چاپ هر رنگ آگاهی داشته باشد تا بتواند میزان چسبندگی آنها را درجه بندی کند یا بهترین بازدهی وکیفیت انتقال رنگ­ها بدست آید.

خشکی مرکب افست

 

حالت فیزیکی مرکب

مرکب هنگامی که در ماشین چاپ است خیس است و وقتی منتقل و چاپ شد باید به صورت لایه­ی نازک خشک باشد. کاغذها بعد چاپ بر روی هم انباشته می­شوند، پس مرکب باید به صورت نیمه جامد(خشک) باشد تا به پشت صفحه بعدی منتقل نشود. اگر این حالت رخ دهد به آن پشت­زدن می­گویند. بنابراین، در عملیات چاپ از مرکب­هایی استفاده می­شود که به دلیل ترکیبات شیمیایی خاص به سرعت خشک می­شوند.

مطالب مرتبط

بدون دیدگاه

ارسال دیدگاه

نگاشت سپهر دانش

شماره تماس دفتر همدان: 32522799 -081

شماره تماس دفتر تهران:09183151346

 

 

 

آدرس:

شعبه همدان: میدان فلسطین، بلوار غبار همدانی، ابتدای بلوار جانبازان، جنب شهرداری منطقه 5

شعبه تهران: سعادت، آباد بلوار سرو غربی، نبش خیابان شهید ریاضی بخشایش، پلاک سی و هفت، واحد سه

تمامی حقوق این وبسایت متعلق است به نگاشت سپهر دانش ( طراحی شده توسط شهر وردپرس )