سنجش و ارزيابی علم و پژوهش، امروزه در سطوح مختلف در حال گسترش است. در اين راستا روشها، ابزارها و منابع مختلفي به طور مداوم به منظور انجام هرچه بهتر و دقيقتر اين امر به جامعه علمی معرفی ميگردد. اين سطوح ارزيابی شامل توليدات علمی، نشريات علمی، پژوهشگران، موسسات علمی و پژوهشی هستند. در اين بين، ارزيابی وضعيت علمي پژوهشگران به عنوان فعالان اصلی ميدان علم و فناوری و توسعه پژوهش، جايگاه مهمی دارد و نهادهای ارزيابیكننده اين عرصه هم با توليد ابزارها و محملهای مورد نياز و افزودن قابليتهای كاربردی به آن، توجه ويژهای به اين امر معطوف داشته و در قالب فناوریهای روز موجود، اجراي آن را براي جامعه علمی تسهيل كرده اند. بكارگيری اين ابزارها كه به صورت پروفايل های علمی و شبکههای علمی ارائه میگردد، میتواند هم برای پژوهشگران و هم برای دانشگاهها و مراكز مديريت علمي در كشورها سودمند باشد.
پروفايل علمی براي پژوهشگران به منزله يك كارنامه علمی پژوهشی بوده و علاوه بر اينكه ميتوانند در آن به مديريت آثار خود بپردازند، مقايسه وضعيت خود با ساير پژوهشگران ملی و يا بينالمللی حوزه مربوطه و ديگر حوزهها را برای آنها ممكن میسازد.
محاسبه شاخصهای كيفی موجود در اين پروفايلها كه بر اساس استنادات و در بعضی موارد ميزان مشاهده و دريافت مدارك صورت میپذيرد، از جمله مزيتهايی است كه تنها در بستر پایگاههای ارائه دهنده پروفايلها و شبكهها برای پژوهشگران ممكن است. علاوه بر موارد مذكور، جستجوی پژوهشگران در يك حوزه موضوعی و يا مكان خاص از طريق اين پايگاهها فراهم ميگردد.